Najlepsze restauracje wybrane! Plebiscyt Gości RestaurantWeek® rozstrzygnięty!

Materiał informacyjny Restaurat Week
Polacy pokochali festiwalowe odkrywanie restauracji. Edycja pod hasłem #FoodNewsGoodsNews zgromadziła w nich niemal 140 tysięcy osób. To oni tworzą jury w Plebiscycie Gości RestaurantWeek®! W wiosennej edycji na podium znalazły się: Butchery&Wine z Gdyni, szczeciński Nesebar kuchnia bałkańska oraz Ramki Restauracja z Łodzi.

Ten rok będzie należał do foodie’s! Wiosenny Festiwal z hukiem rozpoczął cykl kulinarno-kulturalnych wydarzeń organizowanych przez Restaurant Club. W nadchodzących miesiącach na Gości czeka celebracja z bliskimi na festiwalach: GinWeek, FineDiningWeek®, oraz jesiennej edycji RestaurantWeek®.

POPISOWE MENU Z PIERWSZYCH STRON!

Okrągła, dwudziesta edycja RestaurantWeek® przyniosła wiele sukcesów, zarówno dzięki liczbie Gości, jak i Restauracji (w tym tych debiutujących) biorących udział w Festiwalu. Polacy tłumnie ruszyli odkrywać w nich popisowe menu, rezerwując miejsca poprzez nowoczesną platformę internetową. Przy stołach w ponad 400 najlepszych restauracjach, w ponad 40 polskich miastach zasiadło prawie 140 000 Gości. Zaserwowano im blisko pół miliona popisowych dań.

- Rekordowa liczba restauracji uczestniczących w Festiwalu i wyrównanie rekordu frekwencji wiosennych RestaurantWeek® sprawiły, że z jeszcze większym zapałem ruszamy z pracami nad jesienną edycją-podkreśla Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu – Warto zaznaczyć, że coraz więcej Gości wskazuje, że dzięki Festiwalowi odkrywają nowe restauracje i smaki. RestaurantWeek® stał się sposobem korzystania ze sceny restauracyjnej już nie tylko dla foodies, ale bardzo szerokiego grona Gości. Cieszymy się, że ta skala rośnie i liczymy, że jesienna edycja RestaurantWeek® stanie się najpopularniejszym biletowanym festiwalem w Polsce.

Znaczący wpływ na popularność Festiwalu miała liczba restauracji, które wzięły udział w wiosennej edycji. Prawie 20% z nich to festiwalowe debiuty, które biły rekordy rezerwacji i przetrwały prawdziwe oblężenie Gości. Wśród nich znalazły się m.in.: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler z Warszawy, COMO z Lublina, Drzewo Wiśni z Poznania, Umami z Rzeszowa i bydgoska Gdańska 14. Dużym zainteresowaniem cieszyły się również restauracje, które w Festiwalu biorą udział już od kilku edycji, m.in.: Hampton by Hilton Łódź City Center, Locanda Cucina de Vino, Doki Gastrobar oraz Przystań tu.

PLEBISCYT GOŚCI RESTAURANTWEEK®.

W ramach największego w Polsce Plebiscytu restauracyjnego Goście oceniali pięć aspektów doświadczenia restauracyjnego – przystawkę, danie główne, deser, obsługę oraz atmosferę. Wybrali też najlepsze debiuty i najpopularniejsze restauracje Festiwalu. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® została Butchery&Wine z Gdyni. Na drugim miejscu uplasował się szczeciński Nesebar serwujący kuchnię bałkańską, a podium zamyka łódzka Restauracja Ramki. Gorąco gratulujemy wszystkim zwycięzcom Plebiscytu i życzymy dalszych sukcesów również poza Festiwalem! Oprócz uznania ze strony Gości restauracje otrzymają również atrakcyjne nagrody od Partnerów Plebiscytu Gości. Electrolux nagrodzi zwycięzców robotami kuchennymi Assistent, Lipton zapewnia pakiety herbat, Lurpak zaopatrzy Laureatów w zapas masła, Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje o zwycięskich Restauracjach zadbają: m.in. Going, e-restauracja, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, Ohme.pl, Food&Design, Papaja.pl, Horecanet.pl, Haps.pl, Horecaline.pl, kobieta.gazeta.pl i Weekly.

Najlepsze restauracje w wiosennej edycji RestaurantWeek® w kategoriach ogólnopolskich:

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE
I MIEJSCE W POLSCE: Butchery & Wine (Gdynia)
II MIEJSCE W POLSCE: Nesebar kuchnia bałkańska (Szczecin)
III MIEJSCE W POLSCE: Ramki Restauracja (Łódź)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Drzewo Wiśni (Poznań)
NAJLEPSZA DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler (Warszawa)
NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Butchery & Wine (Gdynia)
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Nesebar kuchnia bałkańska (Szczecin)
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Ramki Restauracja (Łódź)
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: COMO (Lublin)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: ORZO Wrocław

Pełne wyniki Plebiscytu w kategoriach ogólnopolskich oraz regionalnych znajdziesz w branżowym magazynie RestaurantClub-Weekly! Bądź na bieżąco z pysznymi wiadomościami na Weekly.pl!

DZIESIĘCIOLECIE RESTAURANTWEEK®.

W trakcie 10 lat działalności RestaurantClub stworzył i zorganizował kilkadziesiąt festiwali restauracyjnych, które należą do najbardziej popularnych wydarzeń kulinarno-kulturalnych na świecie. Ich historia rozpoczęła się jesienią 2014 roku od Festiwalu Warsaw RestaurantWeek®, a już wiosną kolejnego roku inicjatywa stała się ogólnopolska. RestaurantWeek® jest w top 10 najbardziej popularnych wydarzeń kulinarnych na świecie. Większe od polskiego Festiwalu są tylko głęboko zakorzenione w historii i kulturze inicjatywy, takie jak m.in.: Oktoberfest, Taste of Chicago, Festiwal Pieroga i Salon du Chocolat.

- Trwają zaawansowane prace nad polskim i zagranicznym rozwojem Festiwalu. Jesteśmy już po trzech edycjach w Czechach, a przed nami jeszcze więcej wyzwań i projektów, również międzynarodowych. - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, założyciele platformy do rezerwacji w restauracjach RestaurantClub.

By nie przegapić licznych inicjatyw promocyjnych, kulinarnych i festiwalowych warto zapisać się na newsletter na www.RestaurantClub.pl

Rezerwacje: https://RestaurantClub.pl/ oraz https://app.rclb.pl

INFORMACJE DLA MEDIÓW
KONTAKT DLA MEDIÓW :
Aleksandra Kardynał
Restaurant Club
e-mail: [email protected]
tel.: +48 536 098 769

O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews.

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

***
Opisy przypadków, porównania, statystyki, badania oraz rekomendacje odnoszą się do stanu obecnego. Ich publikacja ma cel informacyjny i nie należy się na nich opierać w zakresie doradztwa operacyjnego, marketingowego, prawnego, technicznego, podatkowego, finansowego lub jakiekolwiek innego. Restaurant Club nie gwarantuje kompletności ani dokładności informacji zawartych w tym dokumencie. Nie przyjmuje także żadnej odpowiedzialności, która może wynikać z polegania na takich informacjach. Informacje zawarte w niniejszym dokumencie nie stanowią porady inwestycyjnej ani prawnej, a czytelników zachęca się do zasięgnięcia porady kompetentnego specjalisty, jeżeli jest wymagana.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Najlepsze restauracje wybrane! Plebiscyt Gości RestaurantWeek® rozstrzygnięty! - łódzkie Nasze Miasto

Wróć na rawamazowiecka.naszemiasto.pl Nasze Miasto